De visa zijn eindelijk binnen!
En eindelijk is het dan zover! Het visum voor India is binnen!
Het is wel bijzonder hoe verschillend de eisen per land zijn om een visum te kunnen ontvangen. Voor Mongolië was het een kwestie van twee A4tjes invullen, voor India was het een papierwerk van 18(!) pagina's.. Maar nu is het dan zover, ik heb de visa binnen. Het visum voor Bangladesh vragen Sarah en ik in India, inCalcutta aan. Dit omdat het hier gemakkelijker en goedkoperschijnt te zijn om het visum te krijgen ten opzichte van Nederland.
Dan nu even een uitgebreidere omschrijving van mijnreis:
Ik ga twee maanden backpacken door Mongolië, India en Bangladesh, samen met Sarah,een vriendin die ik tijdens mijn studie heb leren kennen. Zondag 23oktober (dus al over 3 dagen!) vertrekken we om 13.00 uur vanafSchiphol naar Ulaanbaatar, in Mongolië. Zoals jullie op mijn reiskaart kunnen zien, hebben we een tussenstop in Moskou, Rusland. We komen rond 06.00 uur lokale tijd aan. Het is dan rond 00.00 uur Nederlandse tijd, dus we hebben dan 11 uur gevlogen en we slaan een nacht over. Ik hoop dat de jatlag mee gaat vallen! In Mongolië is het redelijk koud. De temperaturen variëren een beetje tussen de +5 en de -20.. Warme kleren mee dus!
Ongeveer 2,5 weken later, op 9 november, vliegen we van Ulaanbaatar naar Delhi, in India. Ook nu hebben we een tussenstop. Dit keer in Beijing, China. We komen in Delhi heel vroeg aan, rond 02.00 uur plaatselijke tijd. Dit is dan ook de reden dat we voor de eerste twee dagen een hotel hebben met shuttle- service, zodat we niet naar het hotel hoeven zoeken. In India is het rond de 20/ 25 graden. Omdat we niet nutteloos gewicht mee willen slepen, sturen we in Ulaanbaataronze winterkleren via de pakketpost terugnaar Nederland.
We blijven totaal 2 dagen in een hotel in Delhi. Hierna reizen we met tussenstops naar Calcutta, waar we het visum voor Bangladesh gaan aanvragen. We gaan met de trein naar Dhaka, de hoofstad van Bangdash toe. We willen naar Bangladesh omdat wedaar dehoofdstadDhaka enmet een boot de Sunderbans willen bezoeken. Dit is een mangrovebos waar er een grote kans is op het spotten van Bangaalse tijgers. We blijven totaal vier dagen in India. Het idee is om daarna naar het zuiden van India te vliegen. Hier is een prachtig natuurpark en zijn er mooie lagunes te vinden. Ook willen we nog mumbay bezoeken en Goa, met de prachtige bounty- stranden.. 17 december heel vroegvliegen we vanaf Delhi weer terug naar Nederland waar we rond 12.00 uur arriveren.
Ik zou het leuk vinden als jullie een reactie achterlaten!
Groetjes!
Gaaf Lara! Heel veel plezier daar ik ga je zeker volgen!! x Tanja